Cantitatile de legume sunt pt 4 pulpe mici. Am folosit 4 pulpe intregi dar mici, vreo 20 gr unt si un castron plin cu legume in cantitati egale. Ca sa se patrunda foarte bine am taiat legumele cubulete mici, conopida buchelete si morcovul bastonase subtiri.
Pasul 1 : Amestecam intr-un castron untul la temperatura camerei impreuna cu 1/2 lgt vegeta, sare rasnita de vreo 4 ori, 1/2 capatana de usturoi trecut prin presa si oregano mai mult, am pus din ochi. Cu aceasta pasta am uns pulpele pe toate partile. Lasam sa stea asa vreo ora timp in care ne ocupam de legume.
Pasul 2 : Ceapa se taie felii subtiri si se face un pat pe fundul tavii. Peste ceapa asezam pulpele unse dar fara sa le crestam. Acoperim etans cu folie de aluminiu si dam la cuptorul incins. Lasam 30 min cu folie la 220°. Deci mai intai dam pulpele pt 30 min fara legume si fara pic de apa, isi vor lasa zeama ele.
Pasul 3 : Peste legumele taiate cubulete punem oregano, sare rasnita de vreo 5 ori si ulei de masline. Amestecam cu mana si le lasam sa stea putin dupa care deabea acum dupa ce au stat pulpele singure 30 min la cuptor punem legumele printre pulpe, nu sub ele. Zeama ramasa in bol se pune si ea in tava si acoperim din nou cu folie etans. Tinem tava cu pulpe si legume inca 45 min la 220°.
Pasul 4 : Dupa cele 45 min indepartam folia si mai lasam 15 min la 220°.
Pasul 5 : Dupa ultimele 15 min intorc legumele si le presez mai bine in sosul rezultat si printre pulpe si mai las 5 min la 180°. Daca pulpele sunt mai mari timpul de gatire va fi mai mare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu