Faceți căutări pe acest blog

marți, 2 noiembrie 2010

Orez asortat (rosu, alb, negru) cu legume
























































Ingrediente:

1 castron mic de mazare
2 cepe mari
Albitura
1 dovlecel mic
1 ardei rosu
1 ardei verde
1 morcov
Orez alb
Orez rosu
Orez negru
Curry
Sos de soia dulce
Sos de soia sarat
1 bucata ghimbir proaspat

Mod de preparare:

Ceapa, albitura si ardeiul se toaca marunt. Ghimbirul curatat se taie felii subtiri. Morcovul se da prin razatoarea mica si dovlecelul se taie cubulete. Se spala o cana de orez (amestec in parti egale de orez alb, rosu si negru). Se caleste ceapa in ulei incins, ghimbirul, ardeiul si morcovul. Calim apoi si orezul bine scurs. Adaugam si dovlecelul si la urma mazarea. Stingem cu supa de carne fierbinte. Lasam sa fiarba si la urma adaugam condimente, sos de soia dulce si putin sos sarat. Nu este necesar sa adaugam sare caci sosul de soia este destul de sarat.

Niciun comentariu: