Faceți căutări pe acest blog

vineri, 5 noiembrie 2010

Supa de rosii



































































Aceasta supa este preferata noastra pe timp de vara, servita rece cu multa verdeata proaspat taiata.

Varianta I ;

Ingrediente:

2.5 kg rosii coapte
1 l de apa
Putin zahar dupa gust
Cativa catei de usturoi facultativ
Cateva frunzulite de busuioc
Cimbru proaspat
2 cepe
1 telina radacina si frunze
2 ardei grasi
2 morcovi
1 albitura
1 mana de orez
1 legatura zdravana de leustean
1 legatura de patrunjel

Mod de preparare :

Se oparesc rosiile in acel litru de apa, se decojesc si apoi se maruntesc la robot sau se trec prin masina de tocat fiecare cum doreste (eu am dat si putina verdeata prin masina pe care am pus-o de la inceput). Morcovul se da prin razatoare pentru o culoare mai intensa a supei, ceapa, ardeiul si albitura se toaca sau se taie in sferturi. Se caleste morcovul in putin ulei dupa care se adauga si celelalte legume. Se pun in litrul de apa in care s-au oparit rosiile si se lasa la fiert. Usturoiul se piseaza cu busuiocul in mojar. Cand au fiert pe jumatate se adauga rosiile, orezul, cimbrul o mana de verdeata tocata si usturoiul. Cand au fiert toate legumele se strecoara si se mixeaza totul dupa care se adauga la supa. Se pune restul de verdeata taiata si se serveste cu smantana.

Varianta II :

2 kg de rosii
2 cepe
1 ceasca de orez
1 lg zahar
2-3 lg ulei de masline
patrunjel verde
frunze de telina

De data aceasta nu mai folosim apa care-i va lua din gust. Calim ceapa, morcovul si orezul in ulei dupa care le stingem cu putina apa cat sa le acopere. Lasam la fiert pe jumatate dupa care le punem in oala cu supa dupa ce au fiert rosiile o perioada. Spre sfarsit adaugam zahar si verdeata tocata sau data prin masina.

3 comentarii:

maria mihalache spunea...

Frumoasa prezentare, buna supica.

Anonim spunea...

thank! for this news it's a good infomation !

Andreea spunea...

Chiar ca frumoasa prezentare!Si imi inchipui ca e si tare gustoasa!