Faceți căutări pe acest blog

joi, 11 noiembrie 2010

Varza calita cu afumatura




















































































































































V


Ingrediente:

Vreo 3 verze potrivite
2 morcovi mai mici
2 cepe mari
1 ardei capia rosu
1 ardei gras verde
Costita afumata
Kaizer impanat
Slanina afumata
Fleica de porc dacă doriti
1 legatura de marar
½ kg rosii
1-2 linguri pasta concentrata de tomate
Boia dulce
Piper mozaic
Cimbru uscat romanesc
Foi de dafin
Ulei pentru calit

Mod de preparare :

Se spala si se toaca fideluta varza, morcovul se da prin razatoare, ceapa si ardeiul se toaca marunt. Eu am avut 3 tipuri de afumatura sa-i dea gust nu gluma. Taiem bucati potrivite carnea, rosiile le decojim si apoi le punem in blender si le amestecam cu pasta de tomate. Calim ceapa in uleiul incins, adaugam morcovul si dupa ce mai calim cateva minute adaugam si afumatura. Dupa ce s-au intrepatruns bine gusturile punem si ardeiul si-l calim si pe el. In continuare eu inabus varza, pun cate o mana doua de varza si acopar cu un capac si las pe foc mic. Din cand in cand ridic capacul si amestec bine. Cand s-a inmuiat bine varza adaug alta varza si tot asa pana termin cu toata. Varza isi lasa apa si impreuna cu sucul de rosii este suficient fara a mai adauga si apa. Cine doreste o varza mai lichida poate pune si putina apa dar nu va mai ieși la fel de buna. Noua ne place mai scazuta. Se adauga frunzele de dafin, condimente, piper, cimbru, boia si vegeta. Spre sfarsit adaugam ½ din mararul tocat si pasta de rosii. Cand e fiarta varza se mai baga la cuptor sa prinda o crusta frumoasa. Se serveste calda cu ardei iute. Chiar daca are afumatura eu o prefer si rece iar varza asta noua dulceaga este nemaipomenita.

Niciun comentariu: