Faceți căutări pe acest blog

marți, 2 noiembrie 2010

Prajitura ciocolatoasa


























































































Blat:

150 g ciocolata amaruie
3 oua
50 g faina
75 g zahar brun
35 g unt
1 lingurita praf de copt
3 lingurite de cappuccino
Esenta de rom
Vanilie
1 lingura cognac
1 lingura lichior de fructe de padure
Un praf de sare
O mana alune de padure

Crema:

250 ml lapte
1 budinca de vanilie
3 galbenusuri
65 gr zahar
30 gr faina
50 gr ciocolata amaruie

Pentru décor:

Cacao
Ciocolata alba
Bomboane de ciocolata sau cereale in ciocolata

Pentru insiropat faceti o cafea mai concentrata si amestecati-o cu putin cognac

Mod de preparare:

Pentru blat:

Topim ciocolata cu untul si lasam sa se raceasca. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se freaca cu putin zahar, sare si esente. Adaugam ciocolata topita la galbenusuri, faina amestecata cu praful de copt, toate celelalte ingrediente si albusurile la sfarsit. Amestecam usor de jos in sus. Punem aluatul intr-o forma tapetata si dam la cuptor pentru 35 minute.

Pentru crema:

Laptele se fierbe cu budinca la foc mic. Freci galbenusurile cu zaharul si adaugi faina in ploaie. Am topit si ciocolata in lapte dupa care am picurat peste oua. Am pus totul la fiert pana a devenit o crema groasa ca o budinca dupa care am lasat la racit. Am taiat blatul in doua, l-am insiropat cu cafea si am umplut cu crema la mijloc. Am pudrat cu cacao si ciocolata rasa si am asezat niste cereale trase in ciocolata.