Faceți căutări pe acest blog

marți, 8 februarie 2011

Ciorba de oase
























































Ciorba de oase

Ingrediente:

Oase de porc sau vita
1 telina mica
1 patrunjel
1 pastarnac
1 morcov mare
1 ardei gras verde
1 ardei capia rosu
1 cartof sau taitei
1 ceapa mare alba sau verde
1 legatura de patrunjel
1 legatura de leustean
1 legatura marar
Bors sau zarzare
2 oua
smantana optional

Mod de preparare:

Se spala putin oasele sub un jet de apa rece si se pune pe foc cu apa rece si putina sare. Se spumuieste cat este nevoie si se pregatesc legumele. Ceapa, ardeiul si albitura se toaca marunt iar morcovul se da prin razatoarea mica. Am calit ceapa, apoi ardeiul si morcovul. Le-am adaugat la ciorba, am pus si o parte din verdeata si cartoful taiat cubulete. Spre sfarsit se scot oasele si se scoate carnea de pe ele, se taie bucati mai mici si se pun inapoi in oala. Cand au fiert legumele se adauga pasta de rosii desfacuta in putina zeama de ciorba, potrivim de sare si condimente si la urma punem borsul oparit cu leustean. Eu am avut pasta de corcoduse congelate care sunt grozave, sunt acrisoare, contin vitamina c si da un gust deosebit ciorbitei. Se bat ouale zdrente si se trantesc in ciorba. Se pune restul de verdeata si se acopera cu capac. Se serveste cu smantana, ceapa sau ardei iute. O alta varianta facuta de mine: frecam galbenusurile cu vreo 2 lg de smantana si adaugam cate putina zeama din oala sa le aducem la aceeasi temperatura. Varsam albusurile batute putin si le facem zdrente dupa care adaugam ouale cu smantana in ciorba.

Niciun comentariu: