Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 29 septembrie 2010

Cascaval pane cu piure de cartofi















Ingrediente pentru doua persoane:

½ kg cartofi vechi
50-70 g unt pentru piure
lapte
4 felii de cascaval
Vegeta
2 Oua
Faina
Pesmet


Mod de preparare:

Cascavalul se taie putin mai gros ca sa nu se topeasca foarte tare. Ouale se bat cu mixerul sau daca vreti sa iasa mai pufos aluatul bateti albusul spuma si amestecati-l apoi cu galbenusul. Puneti putina vegeta in oua iar faina, pesmetul si laptele in alte trei farfurii separat. Cascavalul se da mai intai prin lapte apoi faina, ou si pesmet. Eu numai as ail fac si rezultatul este perfect. Se prajeste in ulei incins doar cu cateva minute inainte de servire. Cartofii taiati cubulete se fierb, apoi se scurg de apa si se paseaza impreuna cu vreo 50 ml lapte cald si 50-70 g unt. Se potriveste de sare si se servesc fierbinti.

Niciun comentariu: