O alta pufosenie care merita incercata aceeasi reteta minunata ca la pandispan cu visine
Ingrediente folosite:
1 cana de zahar
4 oua mari
4 linguri de ulei
1 cana de faina
5 linguri de apa
1/2 praf de copt
30 g nuca
1 mana de stafide
2 linguri de cacao
1 lingurita scortisoara
Razatura de portocale si lamaie
Zeama de lamaie obtional
Esenta de rom
Vanilie
Cognac
1 plic zahar vanilat
Mod de preparare :
Separam galbenusurile de albusuri. Presaram putina sare si zahar peste galbenusuri si intre timp batem albusurile spuma cu un praf de sare. Daca vreti sa fiti siguri de reusita albusurilor e bine ca ele sa fie la temperatura camerei si sa le bateti cu putina zeama de lamaie. Se pune apa pe foc impreuna cu zaharul si se lasa pana se face un sirop. Se toarna treptat acest sirop clocotit peste albusurile batute spuma si se mixeaza in continuare. Galbenusurile se freaca separat si se adauga apoi la albusuri. Punem si uleiul treptat si praful de copt stins. La final adaugam faina in ploaie amestecand usor pana se incorporeaza. Cacao cernuta cu scortisoara se amesteca cu un sfert din compozitia de aluat. Stafidele le hidratam in cognac amestecat cu rom. Punem intr-o tava de chec tapetata o parte din aluat apoi stafidele, nuca sfaramata care a fost tinuta putin la cuptor si la sfarsit aluatul de cacao. Se da la cuptorul incins pentru aproximativ 30-40 minute. Se face testul cu scobitoarea si cand e gata se scoate din cuptor. Din aceste cantitati mi-a iesit un chec mare.
1 cana de zahar
4 oua mari
4 linguri de ulei
1 cana de faina
5 linguri de apa
1/2 praf de copt
30 g nuca
1 mana de stafide
2 linguri de cacao
1 lingurita scortisoara
Razatura de portocale si lamaie
Zeama de lamaie obtional
Esenta de rom
Vanilie
Cognac
1 plic zahar vanilat
Mod de preparare :
Separam galbenusurile de albusuri. Presaram putina sare si zahar peste galbenusuri si intre timp batem albusurile spuma cu un praf de sare. Daca vreti sa fiti siguri de reusita albusurilor e bine ca ele sa fie la temperatura camerei si sa le bateti cu putina zeama de lamaie. Se pune apa pe foc impreuna cu zaharul si se lasa pana se face un sirop. Se toarna treptat acest sirop clocotit peste albusurile batute spuma si se mixeaza in continuare. Galbenusurile se freaca separat si se adauga apoi la albusuri. Punem si uleiul treptat si praful de copt stins. La final adaugam faina in ploaie amestecand usor pana se incorporeaza. Cacao cernuta cu scortisoara se amesteca cu un sfert din compozitia de aluat. Stafidele le hidratam in cognac amestecat cu rom. Punem intr-o tava de chec tapetata o parte din aluat apoi stafidele, nuca sfaramata care a fost tinuta putin la cuptor si la sfarsit aluatul de cacao. Se da la cuptorul incins pentru aproximativ 30-40 minute. Se face testul cu scobitoarea si cand e gata se scoate din cuptor. Din aceste cantitati mi-a iesit un chec mare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu