Un chec dulce acrisor si racoritor, potrivit pentru cei care indragesc gustul citricelor.
Chec cu lamaie
Ingrediente:
4 oua
125 gr zahar
75 ml ulei
170 gr faina
Arome, vanilie si rom
Coaja de lamaie rasa
½ lingurita praf de copt
2 lamai potrivite
Mod de preparare:
Albusurile care au fost tinute la temperature camerei se bat spuma cu un praf de sare dupa care se adauga treptat zaharul si se bate dupa fiecare transa. Adaugam zeama de lamaie si coaja rasa. Galbenusurile se presara cu putina sare, coaja de portocale si zahar vanilat iar dupa cateva minute se mixeaza. Adaugam cate putin uleiul si amestecam. Compozitia rezultata se adauga la albusuri impreuna cu faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca usor de jos in sus. Se da la cuptor la foc mic pentru aproximativ 35 de minute.
Ingrediente:
4 oua
125 gr zahar
75 ml ulei
170 gr faina
Arome, vanilie si rom
Coaja de lamaie rasa
½ lingurita praf de copt
2 lamai potrivite
Mod de preparare:
Albusurile care au fost tinute la temperature camerei se bat spuma cu un praf de sare dupa care se adauga treptat zaharul si se bate dupa fiecare transa. Adaugam zeama de lamaie si coaja rasa. Galbenusurile se presara cu putina sare, coaja de portocale si zahar vanilat iar dupa cateva minute se mixeaza. Adaugam cate putin uleiul si amestecam. Compozitia rezultata se adauga la albusuri impreuna cu faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca usor de jos in sus. Se da la cuptor la foc mic pentru aproximativ 35 de minute.
Un comentariu:
deve essere proprio buona!ciao!
Trimiteți un comentariu