Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 3 aprilie 2013














Prajitura turnata cu mere

1.5 kg mere
220 gr gris
250 gr faina
2 lingurite scortisoara
300 gr zahar
80 gr unt
3 oua
o mana de stafide
rom si coniac
o mana nuca prajita
coaja de lamaie si portocale
un praf de sare
1 praf de copt
zahar pudra pentru decor

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful de copt, nuca taiata potrivit si sarea. Se amesteca merele cu zaharul, coaja de citrice, stafidele hidratate in rom cu tot cu sirop si scortisoara dupa care se adauga ingredientele uscate treptat, la final se adauga ouale si bucatile de unt, se amesteca bine si se varsa intr-o tava potrivita. Se da la cuptor pentru vreo 60 de minute. Se pudreaza cu zahar si se taie rece.

Niciun comentariu: