O tarta bunicica dar parca merge mai bine o placinta cu doua foi de aluat. Umplutura de mere este ideala, nici prea dulce nici prea acra
Aluat:
2 oua
1 pachet de unt
100 ml ulei
100 ml apa minerala
2 lg zahar
1 plic pf de copt
1 vf lgt bicarbonat
sare
600 gr faina
Umplutura:
1.5 kg mere acre
1 lg rasa scortisoara
5 lg rase zahar
2 plicuri zahar vanilat
2 lg rase gris
zahar pudra vanilat
Untul la temperatura camerei se bate cu zaharul dupa care adaugam cate un pu si se mixeaza. Urmeaza uleiul si apa minerala in care am dizolvat pf de copt si bicarbonatul. Punem si faina in ploaie. Framantam aluatul si-l dam la rece 2 ore. Se pun cele 5 lg de zahar sa se caramelizeze putin, punem rerele rase si le lasam putin fara sa amestecam in ele sa intre zaharul in ele. Amestecam si lasam la calit. Punem si scortisoara si cand a scazut zeama lasam la racit. Punem si grisul si amestecam. Se imparte aluatul in doua si se folosesc foile ca la placinta. Eu am facut tarta. Am oprit o parte din aluat din care am facut cornulete.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu