ingrediente pentru 4 persoane
Varianta I :
200 gr paste
1-2 linguri scortisoara
1 pachet zahar vanilat
2 linguri de unt sau ulei
80 gr zahar ( 6 lg)
100 gr pesmet (8 lg)
Nuca optional
Se fierb pastele in apa cu sare si se scurg. Punem o lingura de unt la incins, adaugam pesmetul si lasam la foc mediu amestecand mereu. Cand incepe sa-si schimbe culoarea dam focul mic si il prajim pana se rumeneste. Adaugam zaharul si scortisoara si lasam pe foc sa se topeasca. Strecuram pastele si le amestecam cu restul de unt. Punem pesmetul peste ele si le amestecam usor ca sa intre in ele. Puteti adauga si putin apa de la paste. Sunt bune atat reci cat si calde. La fel de bine le puteti pune in tigaie peste pesmet sa le mai trageti cateva minute. Daca punem si nuca e si mai bun, dar putin rumenita.
Varianta II :
ingrediente pentru 2 persoane
100 gr paste
vreo 6 lg zahar
6 lg pline branza
8 lg pesmet (100 gr)
2 maini de nuci rumenite
1 mana de stafide hidratate in rom
2 lg ulei si 50 gr unt
Procedam ca mai sus doar ca folosim ulei la calit si punem untul impreuna cu celelalte ingrediente peste paste si le amestecam.
Varianta II :
ingrediente pentru 2 persoane
100 gr paste
vreo 6 lg zahar
6 lg pline branza
8 lg pesmet (100 gr)
2 maini de nuci rumenite
1 mana de stafide hidratate in rom
2 lg ulei si 50 gr unt
Procedam ca mai sus doar ca folosim ulei la calit si punem untul impreuna cu celelalte ingrediente peste paste si le amestecam.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu