Faceți căutări pe acest blog

marți, 4 noiembrie 2014

Pulpe superioare cu legume la cuptor


































































Bestial

Pulpe intregi sau superioare
Morcovi
Pastarnac
Patrunjel
Telina
Dovlecel
Ciuperci
Usturoi intreg
Ardei capia rosu
Ardei capia verde
Cartofi
Gogosari
Patrunjel verde
Condimente, vegeta, cimbru, oregano, curry, busuioc, boia dulce, piper etc
Ulei de masline
Cateva frunze intregi de patrunjel
Foi de dafin
Vin alb sec optional

Taiem radacinoasele rondele foarte subtiri, le asezam pe fundul tavii si deasupra pulpele. De jur imprejur printre ele punem legumele, ciupercile mici intregi si cele mari taiate lamele, ardeiul taiat cuburi mari, usturoiul intreg cu tot cu manta, cartofii taiati felii subtiri si apoi in jumatate si frunzele de patrunjelul intregi. Incercam sa punem cartofii si usturoiul cat mai adanc sa se fiarba bine. Presaram condimente peste tot, punem ulei de masline si apa cat sa acopere legumele. Dam la cuptorul incalzit si lasam sa se rumeneasca deasupra. Pe parcurs mai punem sos din tava peste carne sa nu se arda si mai indesam legumele in sos sa se patrunda bine. Gustam sosul si potrivim de sare. Carnea nu e nevoie sa se intoarca. La fel putem folosi si altfel de carne sau legume. Eu mai folosesc curry, boia, piper si alte mirodenii. Vinul ii da un gust foarte bun dar nu-i musai. Puteti adauga putin vin la sfarsit cand mancarea e gata si mai lasati vateva minute.



Niciun comentariu: