O minunatie de orez cu gust usor afumat, este minunat atunci cand il scoateti de la cuptor
1 cescuta de orez
2-3 ardei grasi rosii, verzi si galbeni
1 morcov
1 ceapa rosie
1 ceapa alba
1 catel zdrobit de usturoi
ulei de masline
2 lingurite vegeta
condimente: curry, turmeric, sumac, curcuma etc
Ceapa se taie o parte marunt si o parte solzisori dupa care se caleste impreuna cu usturoiul zdrobit, adaugam ardeiul taiat cuburi mari, morcovul si orezul. Punem condimente dupa gust si vreo 2.5-3 cescute de apa fiarta. Amestecam totul si varsam intr-un vas pe care il dam la cuptor sa scada apa si sa se rumeneasca deasupra. Daca orezul a ramas fara apa si nu s-a fiert mai adaugam cate putin. Este bun atat rece cat si cald, Se poate folosi ca si garnitura sau il servim cu sos de soia.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu