De facut
Mai am doua retete si anume tort din crema de zahar ars si crema de zahar ars cu dovleac
Ingrediente pentru 4 portii:
Pentru caramel:
- 100 g zahar
Pentru crema de vanilie:
- 500 ml lapte gras
- 1 baton de vanilie
- 4 oua mari
- 70 g zahar
!!! Preparatul va fi si mai savuros cu smantana pentru frisca in loc de lapte; sau puteti folosi o cantitate egala de lapte si frisca lichida.
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 170 grade C (foc domol). Pregatiti 4 forme mici (rezistente la cuptor), cu diametrul de cca. 10 cm.
Se lasa sa se caramelizeze la foc mic 100 g zahar timp in care amestecam. Cand e gata topit turnati caramelul in forme (numai la baza). Lasati-l sa se raceasca si ocupati-va de crema.
Pentru crema, laptele se pune la fiert impreuna cu batonul de vanilie, crestat, pentru ca semintele sa aromatizeze bine crema. Bateti intr-un vas ouale cu 70 g zahar. Turnati laptele fierbinte, in fir subtire, si amestecati energic. Indepartati pastaia de vanilie si strecurati compozitia intr-un vas. Turnati compozitia in cele 4 vase “tapetate” cu caramel. Asezati-le apoi intr-o tava/forma mare de sufleu plina cu apa fierbinte (apa sa ajunga pana la jumatatea formelor). Dati vasul la cuptor pentru cca. 35-40 de minute.
Luati vasul din cuptor, scoateti formele din bain-marie si lasati-le sa se raceasca. Puneti-le pentru minim 1 ora la frigider, sau cel mai bine, peste noapte.
Desprindeti crema cu ajutorul unui cutit ascutit, astfel: cu atentie, se trece cu un cutit pe langa marginile formei, dupa care se rastoarna pe farfurii. Stiti cum, da?! …asezati farfuria deasupra formei si cu o miscare ferma o rasturnati
Se serveste, dupa dorinta, cu siropul de zahar rezultat.
Sursa Laura Sava
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu