Grozavaaaaaa, o sa mai fac chiar si cu felii de cartofi
1 kg cartofi
1/2 kg ciuperci brune
Cam 1/2 cescuta de lapte pt piure
2 cepe rosii
1 morcov mic
Ulei
3 lg bulion
Nucsoara
1 lgt curcuma
1 lgt boia dulce
1/3 lgt curry
O nuca de unt
Patrunjel
Marar
Eu am folosit doar 4 cartofi medii aproximativ 1/2 kg dar au fost prea putini pt umplutura de ciuperci. Cartofii se fierb sau se coc, eu i-am copt in coaja pt ca sunt mai gustosi apoi i-am curatat si trecut prin presa cu unt, sare si lapte cald. Calim ceapa tocata marunt, punem morcovul ras, o parte din verdeata si ciupercile tocate. Lasam sa scada sosul apoi punem 2 lg bulion si potrivim de sare. Eu am pus si 1 lgt curcuma si 1/2 curry. Compozitia se poate macina la masina de tocat, eu le-am pus asa ca sa simt ciupercite. Ungem o tava cu unt, asezam un rand de piure, un rand de ciuperci si ultimul de piure. Deasupra am decorat cu verdeata si felii de ciuperci. Punem peste o ceasca de apa in care am dizolvat 1 lg pasta de rosii, putina boia si curcuma. Dam la cuptorul incalzit pt 30-40 min la 180°. Dupa vreo 15 min am scos musacaua si am razuit cascaval apoi am mai dat-o 15-20 min pana s-a topit cascavalul fara sa se arda cascavalul. Servim cu muraturi.
Sursa practic in bucatarie nr 12 pg 16
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu