Grozave, perfecte, mijunate
250 gr penne de la panzani
1 cutie rosii tocate cirio
1-2 lg pasta concentrata de tomate
Ardei iute
Cativa catei de usturoi
Cateva felii de capia, telina, morcoc
1 lgt curry
1 lgt curcuma
1 lgt paprika dulce
foaie de dafin
coroandru
Busuioc
Patrunjel
Oregano
Parmezan sau cascaval
Punem 2,5 l de apa la fiert si cand da in clocot punem 2 lgt rase de sare, amestecam, punem pastele si lasam sa fiarba al dente sau de tot, dupa plac. Calim in cateva lg de ulei usturoiul zdrobit impreuna cu foaia de dafin, coriandrul zdrobit si ardeiul iute taiat felii, punem legumele taiate bucati si apoi adaugam rosiile. Punem din apa de la fiertul pastelor ca sa facem un sos mai lung. Urmeaza restul de condimente si verdeata proaspata sau uscata. Nu folosim deloc sare pt ca folosim apa sarata de la paste si parmezan deasupra. Strecuram pastele fierte de apa si in oala in care le-am gatit punem sosul. , Amestecam sa se inprieteneasca si turnam intr-o forma, punem restul de patrunjel si busuioc proaspat dupa care radem cascaval. Sosul pastelor trebuie sa fie mult, lichid pt ca pastele sa nu se usuce la cuptor. Dupa ce punem sosul in paste vi se pare ca nu e suficient sos rosu mai puteti adauga 1 lg pasta de sosii desfacuta in apa de la fiertul pastelor. Lasam la cuptor doar cat sa se topeasca cascavalul nu sa ae rumeneasca pt ca se intaresc prea tare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu