Super
3 gramezi de urzici (1 punga de 1 leu)
2 legaturi leurda
2 legaturi stevie
1 ceapa alba
6-7 catei usturoi
Patrunjel facultativ
Sare
Piper
Spalam pe rand verdeturile in vreo 3 ape luandu-le cu mana din apa pt a nu ramane nisip in ele. Oparim cateva minute urzicile in apa fiarta cu sare, le scoatem si oparim apoi celelalte verdeturi. Dupa ce s-au racit se toaca marunt. Calim ceapa tocata si o parte din usturoiul zdrobit, adaugam sare, piper apoi verdeturile. Punem treptat apa de la oparitul verdeturilor pana fierb verdeturile. Lasam sa scada dar poate ramane si putina zeama, inchidem focul, punem usturoi presat si patrunjel apoi acoperim. Grozava si fara bulion. Daca vrem putem adauga bulion, mirodenii, boia, curry si curcuma sau sa facem mancarica si cu orez. Verdeturile raman verzi si fara sa le trecem prin apa cu gheata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu