Facem mai intai aluatul - intr-un bol puneti 2 oua, 70g de zahar, esenta de vanilie si un pic de sare, eu am pus 1 lgt cpaja de lamaie, 1 lgt coaja portocale, 1 plic zahar vanilat si putina vanilie praf. Bateti bine cu un mixer pana compozitia devine spuma mai alba. Am folosit 70 gr zahar dar mergea si mai dulce.
Optional puteti sa mai adaugati putina coaja rasa de lamaie, eu nu am pus, am vrut prajitura sa aiba gust fin de vanilie si nu de lamaie.
Adaugati apoi laptele si untul topit, amestecati.
La final puneti faina si praful de copt, iarasi amestecati bine sa nu fie cocoloase.
Merele spalate bine, se curata de coaja si cotor. Apoi le taiati felii cat mai subtiri, cu un cutit sau o razatoare mandolina.
Pe parcurs ce le taiati, adaugati-le in aluat si amestecati sa se incorporeze.
Cam asa arata dupa ce am pus toate merele in aluat - observati ca acesta doar le unge, merele nu trebuie sa fie complet acoperite de aluat
Mutati compozitia intr-o tava de 26-28cm in diametru, acoperita cu hartie de copt. Neaparat neteziti, presati si scuturati prajitura cand este in tava, ca sa se aseze cat mai bine, sa nu fie merele prea rasfirate.
O coaceti timp de 40-45 de minute la 200 de grade. Eu am pus-o prima oara la 200° la foc sus jos cu ventilatie pt 25 min apoi cand am vazut ca s-au ars merele deasupra am pus la 180° pt inca 15 min, in total 40 min. Data viitoare o sa las 40 min la 180°.
Lasati in tava pana se raceste complet, apoi o serviti si incercati sa va opriti la timp, este prea spornica la mancat(mai ales cand este calda).
Pofta Buna!
Sursa La Lena dupa surorile Simili din Italia
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu