Coronita cu prune
Ingrediente:
500-700 g prune coapte sau orice fructe doriti
200 g unt
200 g zahar tos
4 oua mari
200 g faina
½ pliculet praf de copt
1/2 lingurita razatura de portocale
Ingrediente:
500-700 g prune coapte sau orice fructe doriti
200 g unt
200 g zahar tos
4 oua mari
200 g faina
½ pliculet praf de copt
1/2 lingurita razatura de portocale
1/2 lingurita coaja de lamaie
Esenta de vanilie si rom
½ lingurita amidon
Mod de preparare:
Se freaca untul spuma cu zaharul, se adauga treptat cate un ou si se amesteca dupa fiecare. Se pun apoi esentele si coaja de portocale. Eu am pus si putin colorant alimentar. Faina se cerne de doua ori si se amesteca cu praful de copt si amidonul. Se adauga faina treptat si se amesteca usor. Punem jumatate din compozitie intr-o forma tapetata, punem prunele fara samburi si apoi restul de aluat. Se da la cuptor pentru 30-40 minute in functie de cuptor.
Esenta de vanilie si rom
½ lingurita amidon
Mod de preparare:
Se freaca untul spuma cu zaharul, se adauga treptat cate un ou si se amesteca dupa fiecare. Se pun apoi esentele si coaja de portocale. Eu am pus si putin colorant alimentar. Faina se cerne de doua ori si se amesteca cu praful de copt si amidonul. Se adauga faina treptat si se amesteca usor. Punem jumatate din compozitie intr-o forma tapetata, punem prunele fara samburi si apoi restul de aluat. Se da la cuptor pentru 30-40 minute in functie de cuptor.
Un comentariu:
De cand cautam aceasta informatie. Acum m-am dumirit. Se vede ca v-ati documentat inainte.
Trimiteți un comentariu