Magiun de prune
Rezultatul este nemaipomenit dar cam mult de munca (fiert la el) insa ca magiunul de topoloveni n-o sa iasa niciodata)
Rezultatul este nemaipomenit dar cam mult de munca (fiert la el) insa ca magiunul de topoloveni n-o sa iasa niciodata)
Ingrediente:
5 kg prune de toamna foarte dulci si copate bine, la mine nu preau au fost
Scortisoara
Esenta de vanilie
Esenta de rom
Nuci
1 lamaie
Mod de preparare:
Prunele spalate si curatate de codite le pui in apa clocotita pentru cateva minute dupa care le decojesti. Pasezi prunele pana obtii un piure. Pui la fiert intr-o cratita bine spalata si sterilizata. Spre sfarsitul fierberii adaugi zeama de lamaie. Nuca putin sfaramata si aromele. Amesteci mereu cu lingura de lemn sa nu se prinda. Acest procedeu ia foarte mult timp, cateva ore bune dar rezultatul merita. N-o sa iasa niciodata ca magiunul de topoloveni, nici la gust nici la culoare insa esentele ii dau un gust aparte si fara zahar e mult mai sanatos. Se pune magiunul in borcane bines palate, clatite si sterilizate.
5 kg prune de toamna foarte dulci si copate bine, la mine nu preau au fost
Scortisoara
Esenta de vanilie
Esenta de rom
Nuci
1 lamaie
Mod de preparare:
Prunele spalate si curatate de codite le pui in apa clocotita pentru cateva minute dupa care le decojesti. Pasezi prunele pana obtii un piure. Pui la fiert intr-o cratita bine spalata si sterilizata. Spre sfarsitul fierberii adaugi zeama de lamaie. Nuca putin sfaramata si aromele. Amesteci mereu cu lingura de lemn sa nu se prinda. Acest procedeu ia foarte mult timp, cateva ore bune dar rezultatul merita. N-o sa iasa niciodata ca magiunul de topoloveni, nici la gust nici la culoare insa esentele ii dau un gust aparte si fara zahar e mult mai sanatos. Se pune magiunul in borcane bines palate, clatite si sterilizate.
Un comentariu:
Foarte bun magiunul, insa cosuletul decorativ de toamna este pur si simplu minunat! Ador toamna si culorile ei!
Trimiteți un comentariu