I
3 vinete mari
1 kg ardei capia rosii
3 cepe
1 capatana de usturoi
1 legatura de patrunjel verde
Cateva rosii coapte
Sare sau vegeta
Piper
Ulei
Mod de preparare:
Vinetele si ardeii se coc. Ardeii se presara cu sare si se acopera cu un servet de bucatarie. Cand s-au racit se curata de coaja pastrandu-se zeama de la ardei. Vinetele se pun la scurs in strecuratoare. Ceapa si usturoiul se toaca marunt. Vinetele si ardeii se taie fasii de grosimea unui deget. Rosiile se oparesc, se decojesc si apoi se taie felii subtiri. Ceapa si usturoiul se calesc in putin ulei incins. Asezam intr-un vas adanc : putina ceapa calita, un rand de rosii, apoi vinete, patrunjel tocat, ardei copti si tot asa pana terminam toate ingredientele. Peste fiecare rand asezat presaram putina vegeta si piper. Apasam putin cu mana sau lingura ca sa intre rosiile cat mai adanc si sa iasa zeama la suprafata. Deasupra turnam zeama scursa de la ardeiii copti si dam la cuptor pana se rumeneste deasupra. Este o mancarica excelenta pe care eu o indragesc foarte mult.Se aseamana cu zacusca si se poate face si iarna cu vinete si ardei congelati. Este buna atat rece cat si calda, servita cu paine proaspata din cuptor.
3 comentarii:
Felicitari, am citit ceva foarte frumos
Also visit my blog Chestionare Auto
Super postarea, merita citit
Take a look at my web page :: Taxa Auto Online
Buna abordare, asa mai zic si eu articol de calitate
Also visit my blog post Taxa Auto
Trimiteți un comentariu