Reteta de Sava Laura, nu mi-a placut cum a iesit, nu s-a facut cum trebuie, retetele de chec cu ulei nu sunt preferatele mele
2 oua
1 cana de zahar
1/2 cana de lapte
1/2 cana de ulei
2 cani de faina dar trei sferturi
un pachet de praf de copt( 10 g)
2-3 linguri cacao
Nuca rumenita la cuptor
Coniac grecesc
Esenta de rom
1 lgt coaja lamaie
1 lgt coaja portocale
Vanilie
Mod de preparare
Toate ingredientele vor fi la temperatura camerei si vom masura ingredientele cu aceeasi cana de 250 ml. Mixam ouale intregi cu zaharul, adaugam laptele si uleiul si apoi faina amestecata in prealabil cu praful de copt si data prin sita. Trebuie sa avem grija ca in cazul fainii, cana sa fie plina doar pe 3/4. Aluatul va avea consistenta unei smantani groase. Impartim aluatul in doua castroane. O parte din aluat de preferat 2-3 lg o amestecam cu cacao, nuca maruntita, coniac si rom si restul de aluat cu vanilie si coaja de citrice. Se coace 40-45 de minute, la inceput 15-20 min la 180 de grade si dupa inca 20 la 170 de grade. Se face testul cu scobitoarea si apoi se lasa la racit, pe un gratar.
Sursa Sava Laura
Sursa Sava Laura
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu