Portii pentru 4 peesoane :
200 gr paste barilla
1 cons rosii tocate cirio
2 linguri pasta de tomate
1 lgt zahar
1/2 cescuta vin rosu sec
Ulei de masline
Cateva rosii cherry
Catei de usturoi
1 ceapa rosie
1 ardei iute sau fulgi
Patrunjel
Busuioc
Oregano
Parmezan
Sare
Piper
Coriandru
Foi de dafin
Paprika
Legume pt gust
Calim ustroiul zdrobit si ardeiul curatat de seminte si fibra. Punem cateva foi de dafin si coriandru. Urmeaza ceapa tocata fin, putem sa folosim doar usturoi. Eu am pus cateva felii de ardeii capia, telina si morcov pt a le cali cu ceapa astfel vor da un gust mai bun pastelor. La sfarsit aceste legume se scot. Adaugam rosiile cherry intregi. Punem vinul si lasam sa se reduca. Urmeaza conserva de rosii impreuna cu putina verdeata tocata. Adaugam si bulionul. Punem 2l de apa la fiert impreuna cu niste mirodenii pt gust si cand da in clocot adaugam 2 lgt sare si pastele. Adaugam la sosul de rosii pastele fierte si scurse si mai lasam cateva minute sa se patrunda. Servim cu parmezan, busuioc si patrunjel. La fel de bune au fost facute si cu putina carne taiata cubulete si calita dupa usturoi sau cu legume taiate julienne ft subtire si calite, telina, morcov si capia. Acest sos tine la frigider o saptamana asa ca putem fierbe si a doua zi niste paste si le amestecam cu sos. La 100 gr paste fierte punem 1 polonic jumate maxim 2 de sos si le mai tinem pe foc sa se inprieteneasca.
Varianta simpla minunate :
1/2 cutie paste barilla 250 gr
1 conserva rosii tocate cirio
Cativa catei de usturoi
Patrunjel
Oregano
Busuioc
1 ceapa rosie
1 lgt zahar
Sare
Piper
1 lgt curry
1 lgt curcuma
1 lgt boia dulce
Coriandru
Foaie de dafin
Parmezan sau branza pt servit
Punem 2 l de apa la fiert, cand da in clocot punem 2 lgt rase de sare ai adaugam pastele si le fierbem 9 min. Calim usturoiul zdrobit, punem coriandru pisat si foaia de dafin. Urmeaza ceapa tocata marunt. Adaugam rosiile, verdeturile, zaharul si condimentele. Stingem cu 2-3 polonice din apa de la fiertul pastelor. Lasam sa scada sosul si sa fiarba ceapa bine. Cand e gata sosul gustam si potrivim de sare, punem pastele fierte in sosul fierbinte, amestecam si acoperim sa traga pastele din sos. Eu am calit si un capia tocat si 2 felii de morcov pt culoare dar nu e neaparat. Am si blenduit sosul dar nu mi a placut, rosiile se maruntesc oricum la fierbere. Daca e prea simplu sosul adaugam si 2 lg pasta de tomate la final sau branza rasa in farfurie. Daca folosim sos la borcan din comert incalzim sosul, punem pastele fierbinti peste si ameatecam, putem servi cu parmezan.
Varianta simpla minunate :
1/2 cutie paste barilla 250 gr
1 conserva rosii tocate cirio
Cativa catei de usturoi
Patrunjel
Oregano
Busuioc
1 ceapa rosie
1 lgt zahar
Sare
Piper
1 lgt curry
1 lgt curcuma
1 lgt boia dulce
Coriandru
Foaie de dafin
Parmezan sau branza pt servit
Punem 2 l de apa la fiert, cand da in clocot punem 2 lgt rase de sare ai adaugam pastele si le fierbem 9 min. Calim usturoiul zdrobit, punem coriandru pisat si foaia de dafin. Urmeaza ceapa tocata marunt. Adaugam rosiile, verdeturile, zaharul si condimentele. Stingem cu 2-3 polonice din apa de la fiertul pastelor. Lasam sa scada sosul si sa fiarba ceapa bine. Cand e gata sosul gustam si potrivim de sare, punem pastele fierte in sosul fierbinte, amestecam si acoperim sa traga pastele din sos. Eu am calit si un capia tocat si 2 felii de morcov pt culoare dar nu e neaparat. Am si blenduit sosul dar nu mi a placut, rosiile se maruntesc oricum la fierbere. Daca e prea simplu sosul adaugam si 2 lg pasta de tomate la final sau branza rasa in farfurie. Daca folosim sos la borcan din comert incalzim sosul, punem pastele fierbinti peste si ameatecam, putem servi cu parmezan.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu