Faceți căutări pe acest blog

vineri, 13 martie 2020

Hamburger pui/vita



































Varianta 1 cu snitel de pui ft bun :

Piept de pui
Varza alba
1 morcov
Telina
2 castraveti murati
Branza topita felii
Bacon
Ceapa rosie
Cartofi
Chifle
Sosuri ketchup, maioneza cu usturoi
Patrunjel

Stergem pieptul si-l taiem felii subtiri. Il dam cu sare si piper. Facem snitele dand carnea prin faina, ou batut si pesmet. Le punem pe servetele si deasupra fiecarui snitel punem o felie branza cat e cald sa se topeasca. Tragem putin baconul impreuna cu ceapa rondele sa-si ia gust una de la alta, nu punem ulei ca are carnea grasime. Facem cartofi prajiti, ii saram si asezam pe servetele. Varza se taie fideluta iar morcovul si telina se dau prin razatoare mare apoi se freaca cu sare si se amesteca cu sos de maioneza si usturoi.  Putem incalzi jumatatile de chifla in tigaie fara ulei. Taiem chifla, punem puiul, bacon cu ceapa, ketchup, maioneza, varza, felii de castraveti, ceapa cruda, ardei capia rondele. Servim cu sos si cartofi prajiti. Putem face si cu chifla din carne de vita tocata sau piept de pui tocat amestecate cu ce vrem, verdeturi, condimente, ceapa verde, facem chifla si o prajim.

Varianta 2 cu chiftea din piept de pui :

500 gr carne tocata din piept de pui
Condimente
Rosie
Salata verde
Ceapa
Patrunjel
Capia sau gogosar
Castravete crud
Sosuri

Varianta 3 cu chiftea de vita :

Carne de vita vrabioara macinata 500 gr
Ceapa rosie
Unt
Patrunjel
Cartofi

Carnea de vita tocata la satar e mai buna.Calim ceapa tocata in putin unt cu sare si piper. O punem la carnea tocata de vita, gustam de sare si amestecam bine. Punem la rece 60 min. Facem chiftelele un pic mai groase si le prajim in putin ulei in acelasi timp cu baconul sa si ia gust. Dupa ce e gata chifteaua pe ambele parti punem deasupra branza chedar si baconul si mai lasam in tigaie sa se topeasca pe el. Punem in chifla, adaugam sosuri, legume si servim cu cartofi prajiti.

Var 4 cu chiftea de porc cu vita :

Amestec porc si vita
Ceapa alba
Ceapa rosie
Patrunjel
Salata de varza, telina si morcov
Maioneza
Sosuri
Rosie
Castravete
Salata verde

Amest carnea cu ceapa si patrunjel tocata. Punem sare, piper, si formam chiftele. Le facem in tigaie sau pe gratar. Cand e gata punem deasupra cascavalul sa se topeasca. Separat calim ceapa rondele si baconul in acelasi timp sa si ia gust. Incalzim chiflele in tigaie fara ulei. Asanblam burgerul.

Niciun comentariu: