un pui mic (spate, aripi, tacamuri si eventual o pulpa)
1 cepe alba
1 ceapa rosie
1 legatura ceapa verde obtional
1 telina mica
1 patrunjel
1 ardei gras verde (eu am pus gogosar)
1 ardei capia rosu
1 morcov
1 legatura leustean proaspat
1 legatura patrunjel obtional
Frunze de telina
Cativa cartofi sau fidea
Pentru acrit bors sau zarzare
Pasta de tomate sau rosii pasate
Pentru servit :
Smantana
Ardei iute
Ceapa rosie
Mod de preparare :
Varianta I
Curatam, spalam si taiem legumele dupa preferinta, eu am taiat cubulete, morcovul si albitura date prin razatoare. La mine nu lipsesc in ciorba ardeiul rosu si morcovul dat prin razatoarea mica, astfel culoarea ciorbei este mult mai frumoasa. Se spala puiul si se transeaza. Daca nu aveti suficienta carne mai adaugati si din pulpe. Calim ceapa in putin ulei incalzit dupa care adaugam morcovul si apoi ardeii. Separat punem la fiert puiul cu apa si sare. Se spumeaza ori de cate ori este cazul dupa care adaugam legumele calite. Cine doreste o ciorba mai sanatoasa, pentru regim, sa adauge legumele necalite. Punem restul de legume si cartoful taiat cubulete. Spre sfarsitul fierberii adaugam bors dat intr-un clocot cu o ceapa si putin cimbru si bulionul. Eu folosesc adesea zeama de corcoduse de la congelator. Este foarte acra si contine multa vitamina c. Potrivim de sare si adaugam verdeata tocata iar apoi acoperim. Servim cu leustean proaspat tocat, smantana si ardei iute. Cine doreste poate adauga si niste zdrente de oua.
Varianta II
1 pui fara piept taiat bucati
3 cartofi
1 pastarnac
1 patrunjel
2 morcovi
1 ceapa rosie
patrunjel si leustean
bors magic
smantana 1-2 linguri
2 ardei capia rosii
2 ardei galbeni
1 kg de rosii
bulion
2 oua
Ardeii ii tocam jumate cubulete si restul julien, un morcov ras fin si celalalt cubulete, albitura prin razatoarea mare, ceapa marunt.
Punem puiul cu sare la fiert si spumam dupa care adaugam cartofii taiati cubulete si legumele. Punem o foaie de dafin, coriandru, curry, vegeta si piper, Taiem rosiile felii sau mai marunt si le adaugam in ciorba. Desfacem bulionul in putina zeama si-l punem cu verdeata in ciorba. Cand au fiert legumele potrivim de sare, punem albusurile si restul de verdeata. Cand s-a mai racit frecam galbenusurile cu putina zeama de ciorba si adaugam zeama peste ele pana ajung la aceeasi temperatura. O varsam inapoi in oala si amestecam.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu