Chec brun
Ingrediente:
175 gr unt
175 gr zahar brun (de preferat pudra, il puteti face la rasnita de cafea)
3 oua
200 gr faina alba
1 lingurita praf de copt
2 lingurite cu scortisoara
4 linguri de lapte
4 linguri crema de ciocolata nutella sau finetti
O mana de fructe uscate sau nuci (merisor, banana, papaya, stafide, ghimbir)
Esente
Cognac
Un praf de sare
Coaja de portocale si lamaie
Mod de preparare:
Untul scos cu cateva ore de la frigider se freaca cu zaharul bine pana se face spuma, se adauga ouale pe rand si se mixeaza dupa fiecare, apoi sarea, scortisoara, faina amestecata cu praful de copt si laptele. Se tapeteaza o forma detasabila de tort de vreo 23 cm. Se pune ¾ din aluat, se adauga crema de ciocolata si se trece cu furculita prin aluat pentru a distribui crema pe toata suprafata si se pune aluatul ramas. Netezim frumos deasupra si punem fructele uscate. Se da la cuptorul incins pentru 50-60 de minute la foc mic.
Ingrediente:
175 gr unt
175 gr zahar brun (de preferat pudra, il puteti face la rasnita de cafea)
3 oua
200 gr faina alba
1 lingurita praf de copt
2 lingurite cu scortisoara
4 linguri de lapte
4 linguri crema de ciocolata nutella sau finetti
O mana de fructe uscate sau nuci (merisor, banana, papaya, stafide, ghimbir)
Esente
Cognac
Un praf de sare
Coaja de portocale si lamaie
Mod de preparare:
Untul scos cu cateva ore de la frigider se freaca cu zaharul bine pana se face spuma, se adauga ouale pe rand si se mixeaza dupa fiecare, apoi sarea, scortisoara, faina amestecata cu praful de copt si laptele. Se tapeteaza o forma detasabila de tort de vreo 23 cm. Se pune ¾ din aluat, se adauga crema de ciocolata si se trece cu furculita prin aluat pentru a distribui crema pe toata suprafata si se pune aluatul ramas. Netezim frumos deasupra si punem fructele uscate. Se da la cuptorul incins pentru 50-60 de minute la foc mic.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu