Faceți căutări pe acest blog

joi, 5 iulie 2012

Ciorba de varza cu afumatura
















Ciorba de varza cu afumatura

Ingrediente:
1 varza noua potrivita
1 ceapa
2 morcovi
1 telina
1 pastarnac
1 patrunjel
300 gr scarita sau carnaciori afumati
ulei de masline
marar
1 ardei rosu
cimbru
1 ardei verde
vegeta
1 lingurita boia
1 lingurita curry
rosii tocate
ceapa verde
smantana sau iaurt
busuioc

Mod de preparare:

Varza se taie fideluta si se freaca cu sare si piper. Calim ceapa tocata in putin ulei dupa care adaugam ardeii tocati si apoi morcovul dat prin razatoarea fina. Inainte sa stingem fosul adaugam si condimentele. Punem afumatura intr-o oala cu apa umpluta pe trei sferturi si spumam cand a dat in clocot. Adaugam celelalte legume taiate si dupa ce au fiert pe jumatate adaugam varza si legumele calite. Aromam cu verdeata, potrivim de sare, punem borsul si rantasul facut din 1 lingura faina stinsa cu rosiile, cimbrul, putin busuioc si boia. Se serveste cu smantana.

Niciun comentariu: