O minunatie de gem, parfumat, delicat si gustos, merita incercat, totusi am avut un borcan mai vechi de cativa ani si nu prea a fost pe gustul meu
Gem asortat de caise si corcoduse
Varianta 1:
Ingrediente:
1 kg caise
1 kg corcoduse galbene si rosii
500 gr zahar sau chiar mai putin daca se leaga
1/2 lamaie
Mod de preparare:
Caisele se taie in jumatati, se aseaza in cratita un rand de caise, unul de zahar, corcodelele desfacute in jumatate sa-si lase zeama si iar zahar. A doua zi se pun pe foc mic si se fierbe vreo ora jumate doua timp in care se amesteca mereu sa nu se prinda. Se culeg corcodusele cu paleta si se dau prin sita sa se aleaga samburii si cojile lasand caisele intregi. Se pune gemul fierbinte in borcanele calde si sterilizate, se dau la cuptor sa prinda o pojghita deasupra, se pun capacele si se mai dau 30 de minute la cuptor. Se pun in paturi pana a doua zi.
Varianta 2:
Ingrediente:
600 gr caise jumatati
1 kg corcoduse galbene si rosii coapte
330 gr zahar
zeama de lamaie dupa gust, 1/2-1
Mod de preparare:
De aceasta data lasam caisele jumatati si dam prin sita doar corcodusele pentru a indeparta samburii astfel vom avea si bucati de fructe in plina iarna. Caisele se leaga foarte bine spre diferenta de alte fructe asa ca vom pune putin zahar peste fructe si restul treptat in functie de cat de repede se leaga.
RETETA PROPRIE
Varianta 2:
Ingrediente:
600 gr caise jumatati
1 kg corcoduse galbene si rosii coapte
330 gr zahar
zeama de lamaie dupa gust, 1/2-1
Mod de preparare:
De aceasta data lasam caisele jumatati si dam prin sita doar corcodusele pentru a indeparta samburii astfel vom avea si bucati de fructe in plina iarna. Caisele se leaga foarte bine spre diferenta de alte fructe asa ca vom pune putin zahar peste fructe si restul treptat in functie de cat de repede se leaga.
RETETA PROPRIE
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu