Aceasta reteta este deosebit de pufoasa si frageda, ciocolata merge de minune cu ghimbirul care ii da o aroma aparte insa nu se simte mai deloc, gustul este foarte putin intepator la limba dar insesizabil pentru cei carora nu le place ghimbirul. Aceasta compozitie am folosit-o si pentru chec.
60 gr unt
2 oua mari
3 linguri de ulei
100 gr faina
100 gr zahar
100 gr ghimbir proaspat ras
1 plic praf de copt
un praf de sare
o mana de nuci optional
o mana de ghimbir confiat optional
4 lgt coniac optional
2 lgt esenta de rom optional
coaja de la o lamaie optional
coaja de la o portocala optional
Ciocolata se topeste impreuna cu untul pe foc sau la microunde iar dupa ce s-a racit se amesteca cu romul si coniacul. Ghimbirul se rade prin razatoarea mica la fel si coaja de portocala si lamaie. Galbenusurile se bat cu coaja de citrice si putin zahar, albusul se bate spuma cu zeama de lamaie iar spre sfarsit adaugam restul de zahar treptat si mixam pana la dizolvare. Faina se amesteca cu sarea si praful de copt si se cerne o data. Punem peste albusuri ciocolata, uleiul, ghimbirul cu tot cu sucul ramas, nucile, ghimbirul confiat si faina cernuta. Amestecam usor sa incorporam ingredientele, punem din compozitie cam trei sferturi din forma ca sa aibe loc sa creasca si dam la cuptorul incalzit pentru aproximativ 30-35 minute dupa care facem testul cu scobitoarea. Nu trebuiesc lasate foarte mult ca sa fie pufoase si sa nu se intareasca. Rezultatul este unul pe masura, niste prajiturele cu o consistenta foarte pufoasa. Briosele se scot din forme dupa ce s-au racit complet pentru a ramane forma frumoasa. Siliconul este minunat mai ales pentru cupcakes. Ghimbirul este foarte sanatos mai ales in perioada de iarna asa ca pentru cei carora nu le place acest gust iute il pot manca foarte usor in preparate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu