coaja de portocale
coaja de lamaie
Adesea rad coaja de citrice si asez un rand de compozitie si altul de zahar, inchid bine borcanul si la frigider cu el, aproape ca nu lipseste din prajiturile mele insa mai am o varianta interesanta. Se spala bine fructele si se curata cu aparatul de cartofi pentru a scoate doar partea colorata nu si alba. Suvitele astfel pregatite se aseaza pe o hartie de copt pe calorifer si dupa vreo doua zile sunt gata. Le mai puteti usca si in cuptor cu usa intredeschisa dar dureaza vreo 3- 4 ore. Coaja bine uscata se baga in blender pana se face pulbere dupa care se da prin strecuratoare si praaful fin va fi pus in borcan inchis etans. Vom folosi si bucatile ramase in sita la prepararea unui ceai exotic de iarna. Lamaile si portocalele trebuiesc spalate in apa cu bicarbonat sau otet pentru a inlatura eventualele substante. Nu va spun ce miros persista in bucatarie in momentul rasnirii...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu