Faceți căutări pe acest blog

joi, 7 noiembrie 2013

Rasturnata cu prune si nuci



















blat:

7 oua
7 lg zahar
175 gr unt
2 lg ulei
12 lg faina
1 plic pf de copt
coaja de citrice
esente

glazura:

6 lg zahar
25 gr unt
1 kg prune
scortisoara
150 gr nuca

Ardem 6 lg de zahar (sau il facem direct in tava) si-l turnam imediat in tava de copt dupa care rotim astfel incat sa acoperim tot fundul. Topim untul impreuna cu uleiul, batem spuma albusurile cu putina zeama de lamaie si adaugam zaharul treptat. Cand au devenit spuma punem si galbenusurile cate unul. Adaugam si untul impreuna cu faina amestecata cu praful de copt, esentele si coaja de citrice. Ungem tava peste zaharul caramezilat cu unt rece, punem nuci tocate si prunele jumatati cu partea interioara in jos. Presaram scorstisoara si apoi turnam aluatul peste. Dam pentru 40 de minute la cuptor, facem testul cu scobitoarea si cand e gata rasturnam prajitura cate e inca fierbinte ca sa nu se lipeasca de fund. E mai buna rece a doua zi.

Niciun comentariu: