Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 9 septembrie 2015

Rasol de pui cu hrean si garnitura de cartofi natur













Varianta I :

Un piept de pui sau rasol de vita cu os si maduva, o reteta simpla, gustoasa si sanatoasa

o legatura de patrunjel verde
1 telina cu frunze
2 morcovi
1 patrunjel
1 pastarnac
1/2 kg cartofi
1 ceapa
sare, piper boabe
foi de dafin
crengute de cimbru
ulei de masline
vreo 50-70 gr unt

Cartofii se taie cubulete potrivite. Punem la fiert intr-o oala mare cu apa rece si putina sare carnea impreuna cu legumele, frunzele de telina, putin patrunjel tocat si ce condimente mai doriti. Spumam ori de cate ori este nevoie si scoatem cartofii cand au fiert. Ii scurgem de zeama, presaram sare si piper cat sunt inca fierbinti, ii stropim cu ulei de masline, adaugam unt si ii amestecam bine. Adaugam verdeata prospat tocata si gata garnitura. Cartofii fierti impreuna cu legumele si carnea vor avea un alt gust. Servim carnea cu legume, cartoi si hrean.

Inca o varianta grozava de incercat : 2 kg cartofi, 100 gr unt, praf de usturoi, patrunjel. Cartofii taiati cubulete se aseaza intr-o tava pe hartie de copt. Untul topit se amesteca cu celelalte ingrediente, se varsa peste toti cartofii si se dau la cuptor la 180 de grade pana se rumenesc.



Varianta II :

O varianta la fel de gustoasa, supa si rasol

1 pui galben sau o gaina
Telina, patrunjel, pastarnac
2 legaturi de patrunjel verde
Morcovi 3-4
Capia sau gogosari
2 cepe
2 cartofi
Vegeta
Hrean

Puiul se lasa intreg. Se spala spatele bine in interior. Se pune la fiert intr-o oala mare de 10 l. Punem sare de la inceput si spumam bine cat e nevoie. L-am lasat vreo ora ca sa ramana carnea suculenta nu uscata. Scoatem puiul si adaugam legumele curatate, spalate si taiate bucati mai mari. Eu am pus multe legume sa-i dea gust, cartofii, ardeii si ceapa le-am lasat intregi, radacinoasele taiate felii pe lung si o legatura de patrunjel intreaga cu tot cu cozi. Mai putem adauga dupa preferinte condimente, foi de dafin, cuisoare, piper etc. Cand au fiert legumele strecuram bine supa. Servim supa cu patrnjel verde si fidea, carnea cu legume si hrean. La fel de bun e si rasolul de vita.






Niciun comentariu: