2 lingurite praf de mirodenii: cuisoare, anason, scortisoara, ghimbir, cardamon etc
4 maini nuca putin rumenita tocata mai mare
100 gr zahar
2 linguri esenta de rom
1 mana stafide brune
zeama de la 1/2 lamaie mica
Punem prunele cu zaharul pana a doua zi cand le punem pe foc. Stafidele se hidrateaza in rom si se adauga cu totul spre sfarsitul fierberii. Adaugam lamaia, nucile si mirodeniile. Daca nu aveti puteti face dumneavoastra o pulbere din ingredientele de mai sus folosind ransita de cafea sau mojarul, se scot semintele de anason si se macina impreuna cu ghimbir uscat si cuisoarele. Se fierbe pana se leaga si ajunge la consistenta dorita, eu am tinut-o cam o ora. Rezultatul este nemaipomenit, dupa cum vedeti culoarea este atragatoare iar de gust ce sa mai zic. Se pune gemul fierbinte in borcane sterilizate si date putin la cuptor sa fie si ele fierbinti. Se mai dau putin la cuptor sa prinda gemul o pojghita dupa care se pun capacele si se pun la cald pana a doua zi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu