Faceți căutări pe acest blog

duminică, 27 septembrie 2015

Pasta de hrean


















 Minunatie, gustos si sanatos

Varianta I :

-radacini de hrean
-compozitia lichida : 50 ml otet de mere, 100 ml apa, 1 lingurita rasa de sare, 2 lingurite rase de zahar brun sau alb

Se face un amestec din ingredientele pentru lichid si se dizolva bine zaharul si sarea. Hreanul curatat se da prin razatoarea mica dupa care se mixeaza cu blenderul adaugand putin lichid pana ajunge la consistenta dorita. Se pune in borcane inchise bine si se pastreaza la frigider. Se poate adauga cateva lingurite de maioneza de casa si va rezulta un  sos de maioneza grozav. Puteti alege sa maruntiti hreanul la robot sau prin masina de tocat, rezultatul va fi acelasi.

Varianta II :

  • 500 gr hrean
  • 200 ml apă
  • 100 ml oțet
  • două lingurițe cu zahăr
  • sare
  • două borcane de 200 ml
Se pune hreanul ras in borcane, se indeasa putin, aducem la pct de fierbere toate celelalte ingrediente si punem lichidul caldut peste hrean. Capacim si da la frigider. Ii puteti adauga si smantana.

Niciun comentariu: