- 1 iepure de crescatorie
- 2 linguri otet de vin rosu
- 2 linguri ulei masline
- 2 linguri sos de soia
- 3 linguri vin rosu sec
- 1 lgt curry
- 1 lgt boia
- 1 lg mustar
- coriandru
- oregano
- boabe de piper
- cimbru
- foi de dafin
- usturoi
- 1/2 kg ciuperci
- 3-4 cartofi
- slaninuta afumata
Facem un bait din ingredientele de mai sus, crestam iepurele si-l inpanam cu usturoi si slanina. Ungem iepurele si-l dam la rece pana a doua zi. Punem in tava aragazului cartofii taiati in 4, ciupercile intregi, presaram boia, curry, cimbru, putin si putin ulei, Punem iepurele intreg si 2 cani de apa. Acoperim cu folie si dam la cuptor vreo 30 de minute dupa care inlaturam folia si lasam sa se rumeneasca. Ungem iepurele din cand in cand cu sosul din tava. Cine doreste poate sa-l stinga cu o cana de vin rosu sau alb.
Varianta II :
- 1 iepure
- 1 sticla vin rosu sec sau demisec
- 1 capatana de usturoi
- 1 ceapa rosie
- 1 ceapa alba
- 1 morcov
- ulei de masline
- ciuperci
- cateva cubulete de slaninuta afumata
- condimente de care va plac
- sare
Se face un bait din toate ingredientele si se tine iepurele acoperit cu acest sos. A doua zi se da la cuptor pana se rumeneste frumos.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu