1 kg si 350 grame prune brumarii bine coapte
120 grame zahar
1 plic zahar vanilat
3 maini de nuca tocata
2 linguri de coniac alexandrion sau metaxa grecesc
1 lamaie mica
1 steluta de anason
1 lingurita praf de mirodenii: cuisoare, scortisoara, anason, etc
Nuca se da putin la cuptor sa prinda o culoare, se curata de pielita uscata si se marunteste, o parte se taie grosier si o parte se macina la rasnita. Spalam prunele si le indepartam samburii. Asezam un rand de prune, unul de zahar si stoarcem zeama de lamaie. A doua zi le punem pe foc impreuna cu doua felii de lamaie. Dam focul mai mare pana-l aducem la fierbere timp in care amestecam mai des. Adaugam mirodeniile, zaharul vanilat, o lingura de coniac si nuca. Fierbem vreo ora pana se leaga, punem o lingurita pe farfurie si dam la congelator. Gustam gemul sa vedem daca mai trebuie zahar sau lamaie. Cand este gata stingem focul si punem restul de coniac.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu