Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 28 octombrie 2020

Orez bob cu bob


















Cea mai buna reteta de orez bob cu bob, reteta a unui turc de pe retete clasice youtube

2 pahare orez basmati

3 pahare de apa fiarta, 1 masura si 1/2 apa la o masura apa

1 lg rasa sare pt inmuiat

100 gr unt 40%

3-4 picaturi zeama lamaie

1 lgt sare

1 lg ulei masline

Vom folosi 1 pahar de apa si jumatate la 1 pahar orez masurat cu acelasi pahar (pt fiert). Cele 2 pahare de orez se pun in apa calduta spre fierbinte 60°, apa multa sa acopere orezul, punem 1 lg sare, amestecam si lasam 30 min. Spalam apoi in multe ape la chiuveta si punem in strecuratoare. Astfel vom scoate amidonul. Topim untul, punem orezul scurs si calim 5-6 min amestecam mereu si usor. Cand punem degetul si orezul frige e gata calit. Urmeaza apa fiarta, cele 3 pahare pt 2 pahare de orez. Cand fierbe punem 1 lgt sare, zeama de lamaie si 1 lg ulei. Amestecam rapid si punem capac. Dam focul cel mai mic si lasam 8-10 min. Dupa 10 min cand iei capacul o sa vezi niste gauri, bagi o lingura si daca nu mai e apa e gata. Punem 2 prosoape hartie peste oala si margine si punem capacul peste. Dupa 15 min e gata, umezim boluri cu apa rece punem orez apasam si intoarcem pe farfurii. Pt orezul chinezesc se da la rece pana a doua zi cand il prajim cu legume si ou. Putem cali inainte niste fidea subtire apoi adaugam orezul va iesi frumos, ca la kataif si o culoare misto. Ca sa nu iasa foarte gras putem folosi ulei in loc de unt. Orezul asta e chinezesc sau indian, a doua zi il folosim rece, se incalzeste putin ulei, se pune ou batut in tigaie, facem zdrente de omleta mai mari, le scoatem si tot in tigaia aia mai punem ulei si se prajeste cu niste legume, mazare, morcov cubulete mici, porumb care sunt aproape fierte, punem curry si curcuma, orezul fiert cu o zi inainte, calim un pic si cand e gata inchidem focul si adaugam oul prajit. Daca legumele nu sunt fierte punem putina apa peste ele si lasam sa fiarba nitel.

Sursa retete clasice youtube

Niciun comentariu: