Pastrav
Grozav de bun, in afara de pestele la gratar si tigaie pe aragaz am ramas la varianta asta, iese crocant la exterior si suculent in interior
1) Dorada
Bucata mai mare nu se cresteaza, se curata, se sterge cu prosop de hartie, punem doar sare si piper peste tot, frecam si lasam la temperatura camerei. Punem pe foc o oala de 5 l umpluta cu apa pe jumatate si cand fierbe o dam la cuptorul incalzit. Deasupra peste oala se pune capacul oalei intors sau o tava in care punem pestele intreg. Din mom cand incepe sa sfaraie pestele lasam vreo 25-30 min nu mai mult ca se usuca.
2) Biban de mare si somon file sau rondele
Chiar daca un peste e mai mare decat celalalt se pun amandoua si ae scot pe rand, se lasa in functie de cat de facut vrem sa fie. Pestele curatat se sterge cu prosop de hartie, se sareaza, pipereaza si se da cu praf de usturoi peste tot, si in burta, se da cu putin ulei de masline si se maseaza. Il lasam cu sare 40 min. Punem in cuptorul incins o cratita umpluta pe jumate cu apa fiarta si deasupra capacul intors in care asezam pestele intreg, necrestat si condimentat. Daca pestele e prea gras putem sa nu mai folosim ulei. Lasam 30-50 min in functie de cat dorim sa-l facem, deasupra se face o crusta frumoasa. De multe ori nici nu ii mai curat de solzi pt ca nu mananc decat carnea dar este foarte gustoasa si pielita. Servim cu orez, legume sau cartofi.
3) Pastrav
Condimentam pestele taiat in doua dar nu file, sare, piper, oregano, praf de usturoi si ulei de masline. Punem pe capacul cratiteti cu apa fiarta si dam la cuptorul incins pt 30 min. Foarte bun. Servim cu sare, lamaie si salata de varza.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu