Faceți căutări pe acest blog

duminică, 25 aprilie 2021

Spaghete cu pesto de leurda

 















































Varianta I grozave :

3-4 legaturi de leurda

30 gr caju crud, o mana-doua sau seminte pin

150 gr spaghete barilla nr 5

30 gr parmezan, 3 lg

1/3 lgt sare pt pesto

1-2 lg ulei masline

1.5 l apa si 1.5 lgt sare pt paste

Spalam leurda si pastram si coditele. O oparim 20 secunde apoi o punem rapid in apa cu gheata pt cateva secunde si o scoatem. Daca folosim caju crud il prajim putin in tigaie daca e deja prajit il folosim asa, eu l-am pus crud. Facem pesto la blender din leurda, caju prajit, parmezan, sare si ulei de masline, daca mai este nevoie de lichid la blendat folosim 1-2 lg de apa de la oparitul leurdei sau de la fiertul pastelor. De preferat cajuul sa-l luam crud si sa-l prajim atunci. Pesto poate fi mai lichid sau chiar solid insa mai lichid se prinde mai bine de paste. Punem pe foc 1.5 l apa si cand fierbe adaugam 1.5 lgt rase de sare si adaugam pastele. Cand sunt fierte, le scurgem si le amestecam calde cu sosul pesto, se fierb al dente vreo 8 min. Daca nu-ti place gustul poti sa mai adaugi 2 lg zeama de lamaie, 2-3 catei de usturoi sau patrunjel, mie mi-a placut rezultatul dar am mai pus in blender 1 lg zeama de lamaie si 1 catel usturoi. Pesto a iesit un pic atos si nu stiu daca cumva a fost de la codite, data viitoare o sa le tai.

Varianta II :

4 legaturi leurda

Zeama de la 1/2-1 lamaie

Ulei de masline

Seminte de pin sau orice fel de alune

Sare

Spalam si uscam bine leurda. Punem cateva frunze in blender, adaugam treptat seminte, ulei, sare si zeama de lamaie, blendam si mai adaugam pana la consistenta dorita.

Niciun comentariu: