Senzationale, mai schimbam de la sosul arrabiata
Portii pentru 2 persoane
1 legătură de ștevie proaspata
1/2 legatura leurda optional
150 gr spaghette barilla nr 5
30 grame fistic cantarit cu tot cu coaja
3 căței de usturoi
2 linguri suc de lămâie
2 linguri pătrunjel tocat
30 grame parmezan ras
50 ml ulei de măsline, 1-2 lg
Sare pentru pesto
Putin piper
1.5 l apa cu 1.5 lgt rase de sare
Daca nu avem parmezan putem folosi cascaval sau chiar branza de oaie dar att ca e mai sarata. Eu am folosit 3 catei de usturoi, 2 lg ulei de masline, o legatura zdravana de stevie si am mai adaugat 1/2 legatura leurda pt ca aveam acasa, reteta este fara leurda. Fisticul se cantareste cu tot cu coaja sa fie 30 de gr, aproximativ un pumn apoi se curata. Am putea renunta la fistic dar nu mai iese la fel de bun. Stevia si leurda se taie de codite si se oparesc intr-o oala cu apa clocotita pe foc doar pt 3 min apoi se scurg rapid si se pun intr-un castron cu apa rece si gheata pt cateva minute sa ramana frunzele verzi si se scot imediat. Punem in blender stevia scursa, usturoiul, zeama de lamaie, parmezanul, fisticul, patrunjelul, 2 lg de ulei si putina sare, nu multa pt ca folosim parmezan. Eu am mai adaugat 1 lg apa de la fiertul pastelor ca sa ajute la blenduire, la fel se poate folosi apa de la oparitul steviei. Gustam pesto si vedem daca mai trebuie sare, parmezanul meu nu a fost sarat si a trebuit sa mai pun in farfurie asa ca trebuie sa gustam sosul si sa-l potrivim de sare. Punem 1.5 l apa la fiert, adaugam 1.5 lgt rase de sare si cand clocoteste punem spaghetele pt 8 min. Le gustam sa fie al dente. Cand au fiert le scurgem si le amestecam cat sunt calde cu sosul de pesto. Gustam si daca mai trebuie mai adaugam sare. Servim cu parmezan. Pastele sunt delicioase, chiar daca sosul este cam greu sunt foarte bune, trebuie sa le incalzim bine apoi mai punem parmezan in farfurie. Spaghetele barila nr 5 sunt cele mai potrivite ca nr la spaghete, celelalte sub si peste 5 sunt prea subtiri sau prea groase. 150 gr spaghete barilla suficiente pt 2 ps si pt sosul rezultat. Sosul rezultat este cam 1/3, 1/2 din cana blenderului si este mai solid, cremos, nu tre sa-i puneti multa apa ca iese lichid. As putea incerca si cu spanac.
Sursa : sodelicious.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu