Faceți căutări pe acest blog

marți, 8 februarie 2011

Bors de peste




















Ciorba de peste

Cel mai bun bors de peste este acela facut din multe feluri de peste, atat capete cat si carne zdravana si daca se poate apa "curata" din Dunare. Mi-aduc aminte de o colega care-mi zicea ca nici platita n-ar merge in Dunare s-o manance tantarii si sa serveasca ciorba cu apa unde........sunt numai mizerii.

1 cap mare de somon
1 cap mare crap de Dunăre
Vreo 700 gr tacâm de peste
1 pastarnac mare
1 patrunjel mare
1 telina mica
1 morcov mare
1 ceapa alba
1 ceapa rosie
1 legatura ceapa verde obtional
2 ardei capia rosii
1 ardei gras verde
Cateva tomate sau pasta de rosii
1-2 maini de orez
Leustean verde proaspat
Patrunjel verde
Bors pentru acrit sau otet de vin alb

Mod de preparare:

Tocam legumele dupa preferinta, cubulete sau felii. Eu am dat albitura prin razatoare. Am calit putin ceapa apoi am adaugat morcovul si celelalte legume pe rand. Dupa ce au fiert legumele pe jumatate am adaugat pestele taiat bucati si capetele bine curatate (atentie la osul amar, urechile trebuiesc scoase). Pestele nu trebuie lasat sa fiarba mult caci se alege praful de el. Cu cat folositi mai multe tipuri de peste cu atat va iesi ciorba mai gustoasa. Spre sfarsitul fierberii se adauga orezul si rosiile pasate sau taiate cubulete. Acrim cu borsul dat intr-un clocot cu putina verdeata si o ceapa. Potrivim de sare si adaugam verdeata. Eu am pus si niste leustean uscat. Mai puteti adauga niste pasta de tomate concentrata. Se serveste atat calda cat si rece alaturi de ardei iute. Eu am folosit și niște condimente 1 lgt boia, curry,



2 comentarii:

Anonim spunea...

Foarte buna a iesit ciorba dupa reteta ta.Nu vreau sa te superi,dar as vrea sa corectezi "obtional" cu "optional". Stiu cum este sa te grabesti si sa faci greseli minore.
Te pup

Anonim spunea...

foarte buna a iesit ...dar cu apa de la robinet:)