Coronita cu fructe confiate
500 g faina 175 g unt 175 g zahar pudra 250 g branza cremoasa 3 oua 125 ml lapte dulce 1 praf de copt 3 linguri cognac Coaja de lamaie si portocala 50 g nuci 50 g stafide “blonde” 50 g stafide brune 50 g rahat colorat 150 g fructe uscate si confiate (coaja de portocale, merisor, papaya, banana, curmale, mango) 1 varf cutit pudra de ghimbir Mod de preparare:
500 g faina 175 g unt 175 g zahar pudra 250 g branza cremoasa 3 oua 125 ml lapte dulce 1 praf de copt 3 linguri cognac Coaja de lamaie si portocala 50 g nuci 50 g stafide “blonde” 50 g stafide brune 50 g rahat colorat 150 g fructe uscate si confiate (coaja de portocale, merisor, papaya, banana, curmale, mango) 1 varf cutit pudra de ghimbir Mod de preparare:
Freci untul cu zaharul pudra pana devine spuma, adaugi ouale pe rand si freci dupa fiecare. Adaugi coaja rasa, aromele si branza. Dupa ce am omogenizat-o punem faina cernuta cu praful de copt si la sfarsit fructele maruntite impreuna cu nucile si rahatul, alternand cu laptele. Daca doriti puteti sa le tavaliti putin prin faina ca sa fiti sigure ca nu se lasa la fund. Lasi aluatul sa se odihneasca 45 de minute la loc cald. Intinzi aluatul in foaie, il rulezi si il pui in forma. Se unge cu putin galbenus si se da la cuptorul incins pentru circa o ora. Se poate pudra cu zahar aromatizat cu vanilie.
Un comentariu:
fructe confiate la preturi corecte gasiti pe www.ameplant.ro
Trimiteți un comentariu