Turta cu rom si dovleac
Ingrediente:
1 kg miez de dovleac copt
150 g unt
200 g zahar
250 g faina
5 oua
50 g nuca maruntita
1 praf de copt
250 ml lapte
3 linguri de rom sau cognac
1 mana fructe uscate
esente
Mod de preparare:
Pui dovleacul la copt apoi il cureti si cantaresti pulpa obtinuta. Amesteci faina cu praful de copt, separat mixezi ouale cu zaharul, romul, untul topit si laptele usor incalzit dupa care incorporezi usor faina. Adaugi dovleacul si nuca. Se pune compozitia intr-o forma detasabila de tort care a fost tapetata cu hartie de copt. Se baga la cuptorul incalzit pentru aproximativ 60 minute. Se taie rece si este foarte buna servita de la frigider.
Ingrediente:
1 kg miez de dovleac copt
150 g unt
200 g zahar
250 g faina
5 oua
50 g nuca maruntita
1 praf de copt
250 ml lapte
3 linguri de rom sau cognac
1 mana fructe uscate
esente
Mod de preparare:
Pui dovleacul la copt apoi il cureti si cantaresti pulpa obtinuta. Amesteci faina cu praful de copt, separat mixezi ouale cu zaharul, romul, untul topit si laptele usor incalzit dupa care incorporezi usor faina. Adaugi dovleacul si nuca. Se pune compozitia intr-o forma detasabila de tort care a fost tapetata cu hartie de copt. Se baga la cuptorul incalzit pentru aproximativ 60 minute. Se taie rece si este foarte buna servita de la frigider.
Tipsuri:
Folositi dovleac copt si nu fiert, la fel cum sfecla coapta da un gust aparte salatei iar cea fiarta nu asa este si cu dovleacul copt in comparatie cu cel fiert.
2 comentarii:
come sempre una ricetta buonissima!!!complimenti! ciao!
Susuuuu,de cand nu te-am mai vazuuut!Muncesti de zor,cred ca tare-i buna turta asta,are inn ea tot ce-mi place mie!
O zi minunata!
Trimiteți un comentariu