Varianta I cu macrou in sos de rosii, bestiala :
Aluat :
250 faina
1/3 lgt zahar
1/2 lgt sare
6.25 gr drojdie proaspata
1 lg ulei
150 ml apa calda
Topping :
1 conserva macrou in sos de rosii
Porumb
Fasole rosie
Ceapa rosie
Cascaval
Mozzarella
Busuioc
Oregano
Chimen seminte
Imi place la nebunie aceasta varianta cu peste
Pentru ca nu aveam conserva de ton in casa si vroiam sa fac pizza am folosit macrou in sos de rosii, rezultatul demential. Reteta blatului este cea clasica de paine. Fasole am uitat sa pun dar merge de minune, data viitoare incerc. Ceapa se poate pune cruda, calita sau se amesteca cu putina sare si ulei de masline si se lasa 10 min. Punem faina intr-un castron, se poate cerne inainte, facem un crater la mijloc, punem zaharul si drojdia zdrobita. Punem sarea pe margine sa nu atinga drojdia. Adaugam putina apa calda peste drojdie, amestecam si lasam 10 min sa se activeze. Incepem sa incorporam faina cu restul de apa calduta, formam aluatul aducand din exterior in interior, punem uleiul. Lasam la crescut 30 min. Dupa dospire framantam putin aluatul si apoi il impartim in doua, din aceate cantitati de aluat ies doua pizza. Punem din abundenta gris pe blatul de lucru, asezam aluatul si punem gris si peste aluat, e mult mai bun decat faina. Pe masura ce intindem aluatul mai adaugam gris pe aluat cat este nevoie ca sa nu se lipeasca. Intindem aluat subtire pe blat de gris sau faina si rulam pe facalet, cu cat mai subtire cu atat mai bun. Punem aluatul in tava, ungem cu sosul de rosii din conserva de peste si presaram oregano, busuioc, chimen, adaugam cascaval, eu am uitat sa pun dar a iesit ft buna cu cascaval doar pe deasupra, macroul bucatele nu ft mici, ceapa rosie julienne, eu am pus-o cu sare si ulei inainte, ajuta sa nu se arda, excelenta, fasole rosie, porumb, ardei gras. Lasam 20 min asa umpluta sa mai creasca. Dam la cuptor la 180° fara ventilatie pt 15 min. Scoatem, punem cascaval, mozarella si mai dam 15 min, eu am tinut-o vreo 10 min cu cascaval, el nu trebuie sa se rumeneasca ca se usuca, doar sa se topeasca.
Varianta II cu ton in suc propriu :
La fel ca la varianta I doar ca folosim doar tonul fara sucul din conserva, putem folosi si ton in ulei.
Pentru ca nu aveam conserva de ton in casa si vroiam sa fac pizza am folosit macrou in sos de rosii, rezultatul demential. Reteta blatului este cea clasica de paine. Fasole am uitat sa pun dar merge de minune, data viitoare incerc. Punem faina intr-un castron, se poate cerne inainte, facem un crater la mijloc, punem zaharul si drojdia zdrobita. Punem sarea pe margine sa nu atinga drojdia. Adaugam putina apa calda peste drojdie, amestecam si lasam 10 min sa se activeze. Incepem sa incorporam faina cu restul de apa calduta, formam aluatul aducand din exterior in interior, punem uleiul. Lasam la crescut 30 min. Framantam putin aluatul si apoi il impartim in doua, din aceate cantitati ies doua pizza. Punem din abundenta gris pe blatul de lucru, asezam aluatul si punem gris si peste aluat, e mult mai bun decat faina. Pe masura ce intindem aluatul mai adaugam gris pe aluat cat este nevoie ca sa nu se lipeasca. Intindem aluat subtire pe blat de gris sau faina si rulam pe facalet, cu cat mai subtire cu atat mai bun. Punem aluatul in tava, ungem cu sosul de rosii din conserva si presaram oregano, busuioc, chimen, adaugam cascaval, salamul mai intai, ceapa rosie julienne calita, fasole rosie, porumb, ardei gras, ciuperci congelate tocate, rosii cherry felii. Lasam 20 min asa umpluta. Dam la cuptor la 180° fara ventilatie pt 15 min. Scoatem, punem cascaval, mozarella si mai dam 15 min. Pastreaza aluat la rece pt sambata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu