Faceți căutări pe acest blog

joi, 21 mai 2020

Placinta cu branza de vaci si fructe de padure























































Grozavaaa, preferata mea dupa pandispan cu fructe de padure, nemaipomenit de buna in ziua cand o faci dar si a doua zi, merge atat rece cat si la temperatura camerei. De incercat cu fructul kumquart, physalis, capsuni, visine sau cirese.

Pentru aluat :

200 gr unt la temp camerei
100 gr zahar
350 gr faina
2 galbenusuri
1 pliculet praf de copt
1 lgt coaja de lamaie
1 lgt coaja de portocala
1 plic zahar vanilat
1 lgt esenta de vanilie
1 vf cutit praf de vanilie
Un praf de sare

Pentru aluat mixam untul la temperatura camerei cu zaharul adaugat treptat. Secretul este sa mixam foarte bine zaharul pana la topire, nu ne grabim, eventual facem pauze timp in care ne ocupam de umplutura. Galbenusurile se presara cu putina sare si zaharul vanilat. Dupa 10 minute punem coaja de citrice peste ele, astfel se intensifica culoarea lor. Adaugam galbenusurile la unt impreuna cu esenta si mixam foarte bine. Urmeaza praful de copt si amestecam din nou. Ultima este faina pe care o incorporam treptat la inceput cu paleta nu cu mixerul si apoi framantam cu mana pana se formeaza aluatul. Infoliem aluatul si-l dam 30 min la frigider, eu l-am lasat vreo ora.

Pentru umplutura :

500 gr branza de vaci
3 lg potrivite de faina
2 albusuri
150 gr zahar
500 gr fructe de padure congelate
1 lgt coaja de lamaie
1 lgt coaja de portocale
1 plic zahar vanilat
1 lgt esenta vanilie

Fructele de padure nu se lasa sa se dezghete, peste fructele congelate punem 1 lg potrivita de faina si amestecam. Albusurie se bat spuma si la sfarsit le adaugam putin din cantitatea de zahar. Amestecam cu spatula branza cu restul de zahar, coaja de lamaie, zaharul vanilat si esenta de vanilie. Punem restul de 2 lg faina, amestecam apoi urmeaza albusurile spuma pe care le incorporam de jos in sus. Aluatul pregatit inainte se imparte in 2 parti egale, intindem prima foaie pe hartie de copt infainata, sa fie de dimensiunea tavii folosite. Asezam in tava prima foaie cu tot cu hartia de copt, astfel prajitura cand va fi gata se va scoate usor si o vom taia frumos. Daca nu punem hartie in tava nu se va taia bine. Punem umplutura de branza peste foaia din tava, nivelam frumos, punem deasupra fructele infainate si peste a doua foaie de aluat intinsa pe masa infainata pe care o rulam pe facalet si apoi o desfacem peste umplutura. Cu furculita apasam nitel pe marginile aluatului, intepam bine aluatul si dam la cuptorul cald pt 40 min la functia fara ventilatie la 180°. Am lasat-o exact 40 min si am facut testul cu scobitoarea, la reteta asta nu am folosit tava cu apa in cuptor. Cand e gata o scoatem din cuptor, o pudram cu zahar pudra vanilat cat e calda si o lasam sa se raceasca in tava apoi o scoatem si-o taiem. A iesit senzationala, frageda de se topeste in gura, contrastul dintre vanilie, coaja de citrice si frucye e dementiala. Am mancat una la temperatura camerei a fost nemaipomenita dar si rece a doua zi. Aluatul este minunat de fraged, eu n-am reusit sa pun foaia deasupra intreaga asa ca am cam lipit-o dar de zahar nu se vede. Acest aluat e ft bun pt orice alta prajitura mai ales pentru placinta cu branza si stafide. Putem face cu visine, cirese sau capsuni. Folositi mirodeniile pt a iesi o prajitura aromata.

Niciun comentariu: