Faceți căutări pe acest blog

luni, 25 mai 2020

Tocanita de vita cu vin si rosii


















700 gr cubulete manzat
3-4 rosii bine coapte
Usturoi
Ceapa rosie
Capia
Telina
Morcov
250 ml vin rosu sec
Boia
Piper
Curry
Curcuma
Garam masala
Raz el hanout
1 cuisoare
1 floare de scortisoara
Seminte de chimen
Chimen macunat
Coriandru
Foi de dafin
Patrunjel verde

Se presara condimente peste carne, usturoiul cu tot cu foaie, foi de dafin rupte, coriandru zdrobit si ulei de masline. Masam bine carnea si dam la rece pt 3 ore dupa care punem vinul peste sa o acopere in totalitate si o lasam asa pana a doua zi. Ceapa, morcovul si telina se toaca marunt si usturoiul se zdrobeste. Carnea se scoate din vin si se sterge bine cu hartie. Calim usturoiul, punem ceapa si apoi calim pe rand morcovul, albitura si capia. Urmeaza carnea si dupa ce am calit-o bine punem condimente daca mai dorim, eu mai pun boia in plus si rosiile tocate. Daca nu avem rosii proaspete folosim o cutie rosii tocate cirio.  Lasam se lege un sos dupa care punem vinul de la marinada. Acoperim si lasam sa fiarba, daca mai trebuie adaugam apa clocotita pana ce fierbe carnea. La sfarsit punem sare si patrunjel verde, servim cu piure.

Niciun comentariu: