Faceți căutări pe acest blog

vineri, 29 mai 2020

Paste cu fructe de mare reteta clasica






























































































Cea mai buna reteta cu fructe de mare congelate, am facit si cu vin rosu dar ies groaznice

Ingrediente pentru 4 persoane :

200-250 gr paste cu ou la molisana
300 gr fructe de mare pentru paella
200 ml vin alb sec, o cescuta
1 conserva cirio rosii tocate
1 lg pasta concentrata de tomate
1 lgt zahar
6 catei mari de usturoi
5 boabe de piper mozaic
3 boabe de coriandru
2 foi de dafin
2 fulgi de ardei iute
1 ceapa mare rosie
Busuioc uscat
Oregano uscat
Patrunjel proaspat
Busuioc proaspat
2 lgt curry
1 lgt boia dulce
Sare de Himalaya proaspat rasnita
Piper proaspat rasnit
Ulei de masline
Servim cu vin alb sec si busuioc proaspat

Punem 2 l de apa la fiert si cand da in clocot punem 2 lgt rase de sare. Punem pastele si fierbem pana la consistenta dorita, de preferat al dente. Cand sunt gata inchidem focul si le lasam in apa. Eu am folosit 200 gr paste dar si 250, este suficient sos pt toate cele 6 cuiburi de paste dar putem folosi doar 4. Fructele de mare se decongeleaza pe jumatate, nu de tot. Incalzim uleiul, punem usturoiul zdrobit si calim. Adaugam 3 boabe de coriandru, 2 foi de dafin, 2 fulgi de ardei iute si 5 boabe de piper alb, rosu si negru. Urmeaza ceapa tocata marunt. Rasnim sare si piper. Punem fructele de mare pt paella decongelate pe jumatate, astfel gustul va fi mai bun. Dupa ce am calit bine punem 1 cescuta de vin. Lasam sa se evapore pana nu mai miroase a vin. Acum punem conserva de rosii  1 lgt zahar, 1 lg pasta de tomate, oregano si busuioc uscat. Punem 2 lgt curry, 1 lgt boia si putina sare. Lasam sa se lege un sos, nu va fi nevoie de apa de la fiertul pastelor. Cand e gata sosul punem pastele fierte si scurse peste sos. Amestecam mereu si mai lasam sa se intrepatrunda aromele, gustam si potrivim de sare. Cand sunt gata inchidem focul si acoperim cu capac astfel pastele vor absorbi sosul. Aceste paste sunt minunate, mai bune ca barilla, vinul pus la paste e ft important la fel si busuiocul proaspat. Servim pastele cu frunze de busuioc proaspat in farfurie. Aceasta reteta este minunata daca respectam gramajul ingredientelor. Servim neaparat cu un vin alb sec.




Niciun comentariu: