Cu painica de casa
500 gr carne de vita frageda dar cu grasime
2-3 cepe rosii
2 ardei capia rosii
Cateva felii telina
Putin morcov
1 capatana de usturoi
2 linguri pasta de rosii 28%
Verdeata
ulei de masline
1/2 ceasca vin rosu sec
1 cana de apa fierbinte
Boia dulce
Sare
Piper
Alte condimente
Foi de dafin
Mancarea mea preferata, cea mai buna reteta de mancarica de vita cu sos rosu, este conbinatia ideala dintre capia, vita, paprika, si un vin bun gen Budureasca cabernet sauvignon sau feteasca neagra. Putem face cu 2-3 feluri de carne
500 gr carne de vita frageda dar cu grasime
2-3 cepe rosii
2 ardei capia rosii
Cateva felii telina
Putin morcov
1 capatana de usturoi
2 linguri pasta de rosii 28%
Verdeata
ulei de masline
1/2 ceasca vin rosu sec
1 cana de apa fierbinte
Boia dulce
Sare
Piper
Alte condimente
Foi de dafin
Carnea se sterge cu prosop si se taie cuburi potrivite Ceapa se toaca marunt cubulete, morcovul si telina o parte se taie felii subtiri, o parte se rad fin, capia se toaca marunt si usturoiul o parte zdrobit si o parte presat fin. Calim in ulei carnea dupa care o scoatem separat. In aceeasi oala calim in continuare usturoiul apoi ceapa, daca mai este nevoie mai adaugam ulei. Urmeaza capia apoi radacinoasele si condimentele. In continuare punem carnea inapoi, calim bine, punem boiaua si apoi stingem cu vin. Am folosit budureasca cabernet saugvignon sau feteasca neagra. Puteti pune chiar o cescuta intreaga, eu am folosit jumate. Dupa ce s-a evaporat vinul adaugam o cana de apa fierbinte cat sa acoperim carnea si punem capac. Verificam vita si dupa ce au fiert carnea si legumele punem bulionul si verdeata. Daca in timpul asta nu au fiert suficient mai adaugam putina apa fiarta. Servim cu piure, paste fierte sau mamaliguta. Sosul de legume se poate strecura de mirodenii si legumele mari si sa-l blenduiti iar legumele mari se pot arunca, eu mananc telina, e foarte aromata si da un gust nemaipomenit mancarii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu