Faceți căutări pe acest blog

marți, 23 martie 2010

Prajitura finlandeza











Ingrediente aluat:

300 gr rama200 gr zahar4 oua100 gr nuca macinata400 gr faina1 lingurita scortisoaraIngrediente umplutura:1. 5 kg mere (poate sa fie chiar si 2 kg)4 oua200 ml lapte8 linguri zahar2 plicuri zahar vanilat1 esenta vanile

Preparare:

Pentru aluat, amestecam intr-un vas 300gr rama (unt) cu 200gr zahar, apoi adaugam pe rand ouale, apoi adaugam 400gr faina, 100gr nuca macinata (sau migdale macinate) si 1 lingurita de scortisoara. Amestecam bine pana se omogenizeaza compozitia. Nu va speriati, aluatul obtinut va fi mai moale. Am folosit o tava cu L=40cm, si l=28cm. In tava am pus folie de aluminiu (sau hartie de copt) si aluatul l-am intins in tava cu mana umezita in apa rece, in asa fel incat pe margini aluatul sa fie ridicat. Merele le curatam, le indepartam cotorul si le feliem subtire. Feliile de mere le asezam peste aluat cat mai des. Cele 4 oua le batem putin cu furculita impreuna cu 8 linguri de zahar, adaugam sticluta cu esenta de vanilie si la sfarsit punem si cei 200ml de lapte. Aceasta compozitie o turnam peste merele asezate pe aluat, presaram deasupra cele 2 plicuri cu zahar vanilat si dam tava la cuptorul preincalzit pentru circa 40 min la foc mic.Prajitura se scoate, se lasa sa raceasca si numai atunci se taie.

Niciun comentariu: